Etna Digital

IZRADA vEBSAJTOVA I LANDING STRANA

Sajt kao 24-časovni prodavac Vaše firme

Vaš sajt je, ili bi barem trebalo da bude elegantno obučen, šarmantno-sofisticirani prodavac koji radi za firmu 24 sata, 7 dana u nedelji. Ovaj prodavac u svakom trenutku može uslužiti neograničeni broj korisnika i nikada neće nazvati da Vam saopšti da je bolestan ili da mu treba odmor. Ukoliko imate loš sajt, prema statistici korisnici se na njemu neće zadržati duže od 10 sekundi i vrlo verovatno Vas uopšte neće kontaktirati, kamoli nešto kupiti… 

Pre nego što nastavimo priču potrebno je da znate da postoje 3 krucijalne komponente koje utiču na kvalitet vebsajta. To su sadržaj (content), dizajn i ponuda.

*Pogledajte kako svaka od njih doprinosi Vašem biznisu.

Kvalitetan sadžaj i prodajni koncept:

Profesionalan i unikatan dizajn:

povećava vrednost Vašeg proizvoda ili usluge (profesionalan dizajn ostavlja utisak kod korisnika da je Vaš produkt kvalitetan, tako da nije ni malo retka situacija da će korisnik u toj situaciji kupiti od Vas čak i ako ste skuplji od konkurencije)

Dobra (dobro predstavljena) ponuda:

Razmišljate o izradi web sajta ?

Čim ste stigli dovde sa čitanjem, verovatno razmišljate o izradi novog sajta ili redizajnu i prepravci postojećeg.

Svesni ste koliko je važno biti kvalitetno prisutan na internetu. Saznali ste koje tri krucijalne stavke su neophodne da bi se kreirao dobar sajt, kao i glavne benefite koje Vam one pružaju, međutim…

Još uvek niste skroz sigurni i mi to potpuno razumemo. Verovatno imate nedoumice oko same izrade, ali potrudićemo se da Vam u kratkim crtama pojasnimo kako stvari funkcionišu i na koji način mi to radimo.

Postavite sebi pitanja

Okej, nakon što ste saznali glavne komponente dobrog sajta trebalo bi da postavite sebi par pitanja.

1. Koje su glavne vrednosti moje firme?
2. Koje boje opisuju moju firmu?
3. Koje emocije izaziva moj proizvod/usluga kod korisnika nakon kupovine ili konzumacije?
4. Ko su moji najveći konkurenti i šta me izdvaja od njih?
5. Šta mogu da ponudim bolje u odnosu na konkurenciju?

Nakon što samostalno ili zajedničkim putem, na konsultacijama, dođemo do odgovora na ovih nekoliko pitanja, analiziraćemo Vaš biznis, prednosti i mane, ciljnu grupu, benefite i karakteristike koje bi u najvećoj meri mogle da privuku kupce.

Možemo da krenemo

Kada to uradimo, dostavljamo Vam ideju i ponudu za izradu vebsajta potpuno prilagođenu Vašoj industriji, biznis modelu i ciljevima.

Ukoliko Vam se ideja dopadne i prihvatite ponudu, krećemo sa radom.

Na osnovu ovoga jasno se može zaključiti da je pre bilo kakve marketinške aktivnosti potrebno kreirati ili urediti vebsajt kako bi se izbeglo rasipanje novca i loše korisničko iskustvo.

Upamtite: Čak i ako imate lep vebsajt koji Vam ne donosi prodaju – nema nikakvu vrednost!

Ukoliko zaista želite da unapredite svoj biznis, podignete prodaju na viši nivo, istaknete se u odnosu na konkurenciju predstavljajući firmu na jedinstven način, javite nam se da i Vaš biznis preplavimo užarenom lavom novih korisnika!

Dobro pitanje, koje često dobijamo od strane klijenata. I sajt i landing srtana imaju za cilj da dovedu do određenih konverzija (kupovina, leadova, telefonskih poziva….).

Fokus naslovne stranice sajta je da posetiocima pruži osnovne informacije o firmi – njene vrednosti i proizvode/usluge koje nudi. Sadržaj i dizajn treba da privuku korisnike da ostanu na sajtu i istraže ostale stranice vebsajta koje će ih navesti na određenu konverziju.

Cilj landing strane jeste baš ta konverzija. To je samostalna stranica, obično napravljena na domenu sajta koja je kreirana na način da izazove željenu reakciju kod korisnika. Ona odstranjuje sve distrakcije kod korisnika i fokusira se na samo jednu stvar – prijavu na newsletter, porudžbinu ili zakazivanje sastanka.

  • Povećanje konverzija
  • Sajt radi i kada vi ne radite
  • Landing strane podržavaju sve ciljeve vaše firme
  • Prikupljanje svih bitnih informacija o korisnicima
  • Razvijate brend awareness
  • Jačate kredibilitet biznisa

Da. Landing strane su najefikasniji način da uverite kupce da izvrše kupovinu.

Međutim taj pristup ne odgovara svakom biznisu. Ukoliko prodajete 1-5 proizvoda ovo je idealno rešenje za Vas. Ali za one biznise koje imaju veliki katalog proizvoda ovaj pristup sigurno neće imati smisla.

Vrlo često pitanje, ali moramo Vas razočarati – nemamo opšti odgovor na ovo pitanje.

Vreme zavisi od X faktora kao što su broj stranica (proizvoda), kompleksnost projekta, zahtevi klijenta. Proces izrade može trajati od 7 dna pa sve do nekoliko meseci.

Nakon konsultacija, tačno definisanih stavki i uslova i kreiranog plana možemo Vam dati krajnji datum završetka radova.

  • Sajtovi koje mi kreiramo su dizajnirani tako da maksimizuju povrat investicije (ROI), a ne samo da izgledaju lepo.
  • Etna digital pomoću jedinstvene marketinške strategije sa specifičnim istraživanjem tržišta, identifikuje sve skrivene potrebe i želje korisnika, tačno znajući šta žele da vide
  • Posetioce Vašeg vebsajta pretvaramo u odane kupce